DOSSIER SLIBVERWERKING  
Aquarama 78 – december 2017

Ambitieus onderzoek naar alginaten, korrelslib en vlokkenslib

Vlokkenslib is al lang de regel in het gros van de waterzuiveringssystemen. Steeds vaker echter, komen ook de mogelijkheden van korrelslib in beeld. Hoge ogen gooit bijvoorbeeld het Nederlandse Neredaproces, dat aeroob korrelslib oplevert. In ons land zijn er nog geen grootschalige systemen die zo’n slib opleveren. Toch is daaromtrent al ambitieus onderzoek bezig. En een product daaruit dat mooie financiële opbrengsten oplevert, namelijk alginaatachtige biopolymeren, kunnen de onderzoekers nu ook uit vlokkenslib halen. De economische en technische haalbaarheid daarvan zouden intussen zijn bewezen.

De volledige tekst van dit artikel is enkel toegankelijk voor geregistreerde gebruikers. Registreer u GRATIS.

Met uw login en paswoord krijgt u meteen ook volledige toegang tot de andere websites van FCO Media, ook uw credits kan u op al deze websites gebruiken: Cool & Comfort, De Onderneming, Dimension, FM Magazine, Riorama, Maintenance Magazine, Techcare en Top Security.


Nieuwe gebruiker

Na GRATIS registratie:

  • Leest u volledige artikels.
  • Krijgt u Aquarama per post toegestuurd en kunt u het magazine ook online lezen of downloaden.
  • Ontvangt u gratis 5 credits, die u kunt inzetten om een event of opleiding aan de agenda toe te voegen of een vacature te publiceren.
  • Profiteert u van een snellere registratie voor de Aquarama Trade Fair.