AQUARAMA VAKBEURS 2011


AQUARAMA VAKBEURS - TNAV WORKSHOP, EEN GESLAAGDE NETWERKDAG!

 

 

De verhuis naar de oorspronkelijke locatie, de Brabanthal in Leuven, heeft de organisatoren van de Aquarama Vakbeurs en TNAV Workshop geen windeieren gelegd. Met 109 exposanten en een duizendtal aanwezigen scoorde het evenement opnieuw goed. De standhouders zagen een heel doelgericht publiek kennismaken met hun producten en diensten. De samenwerking met Vlario was nieuw en ook hun lezing kon rekenen op heel wat geïnteresseerden.

 

“Wij profileren dit evenement vooral als netwerkdag en die filosofie leeft ook sterk bij iedereen die hier aanwezig was,” verduidelijkt organisator Filip Cossement. “Bewust mikken wij op één welomlijnde doelgroep, die van de watertechnologie. Iedereen binnen die sector heeft het gevoel hier niet te kunnen ontbreken. Net dat wilden wij bereiken. Steeds meer mensen uit de industrie vinden dat zij dit salon voor oplossingen rond waterproblemen moeten hebben bijgewoond. Ook het concept van de modulaire standen houdt na zes jaar uitstekend stand.”

 

Specifieke doelgroep

Helmut De Ganck van Beton De Clercq is blij met de opkomst. “Terwijl de meeste beurzen hun bezoekersaantal zien dalen, merken we hier de omgekeerde beweging. Dat heeft vooral te maken met de keuze voor een erg specifieke doelgroep. Het zegt veel dat dit het enige evenement is waar wij als exposant aanwezig zijn. Hoewel er tegenwoordig erg veel zaken worden gedaan via het internet, kan en mag je persoonlijk contact niet verwaarlozen. Hier kan je ook eens doorbomen over een bepaald onderwerp, meer in detail gaan. Bovendien is de locatie goed bereikbaar.”

Glenn Bammens van Caleffi wil de bezoekers laten kennismaken met de beveiligingsappendages, de drukverminderaars en de oplossingen voor legionellapreventie van zijn onderneming. “Misschien is dit niet volledig onze doelgroep, maar alles wat je op een dag als vandaag kan realiseren, is mooi meegenomen.”

 

Meer Franstaligen

Ivan Goossens en KWT Milieu staan al sinds de eerste editie met een stand op de beurs. “We hebben het zien groeien tot een evenement waar je kennissen ziet, nieuwe contacten legt en ook eens met je concurrenten babbelt. De grote meerwaarde van deze locatie is dat het meer Franstaligen lokt: de eerste vijf contacten vandaag waren allemaal mensen uit Wallonië. Die zouden we vorig jaar niet hebben gehad. Heel weinig mensen zien dit als een evenement om veel potten te pakken, maar dat hoeft ook niet: iedereen komt hier heel doelgericht, to the point. Hier wordt geen show verkocht, maar draait alles rond de essentie: zaken doen en netwerken.”

Ortwin Deroo van VMW komt telkens om mensen terug te zien en een praatje te slaan met klanten. “Het is hier niet de intentie om nieuwe projecten te detecteren, maar om eens over de business te spreken, oude en nieuwe projecten op te rakelen. Je moét hier zijn, want iedereen is hier.”

 

Naambekendheid

Dat geldt ook voor Vigotec Akatherm, dat onlangs zijn dertigste verjaardag vierde. Guy Cauwels: “Je kan het je inderdaad gewoon niet meer permitteren hier te ontbreken. Sowieso geloof ik sterk in het concept van vakgerichte ééndagsbeurzen. Bovendien is dit een goede locatie, veel beter dan Brussel.”

Reinier Teunissen van Saer is als exposant op dit evenement aan zijn proefstuk toe. “Het verrassingseffect is vrij groot, iedereen is positief over onze producten. Hier staan dan ook een aantal pompen waar liefhebbers van kwijlen. Wij doen steeds betere zaken in Afrika, maar zoeken ook volop onze intro in de wereld van waterbevoorrading en waterbehandeling. Deze beurs kan een belangrijke bijdrage leveren in onze ambitie om van ons merk niet langer het best bewaarde geheim, maar het meest bekende merk in de Benelux te maken.”

 

Jubileumeditie

Voor Roel Vleeschouwers van VITO is de wisselwerking met de workshop belangrijk. “Wij geven een lezing op de workshop en dan is het zeer interessant om ook een stand te hebben. Sowieso moet je hier aanwezig zijn. Het zou niet verstandig zijn er wonderen van te verwachten, maar alles wat je hieruit haalt, is pure bonus. Bovendien duurt het ook maar één dag.”

Volgend jaar is dit evenement aan zijn zevende editie toe, terwijl de TNAV-Workshop tien kaarsjes mag uitblazen. De organisatoren zullen die jubileumeditie aangrijpen om het evenement een speciaal cachet te geven.

  

 

AQUARAMA VAKBEURS EDITIE 2012: DONDERDAG 18 OKTOBER 2012

Info: FCOmedia - Katja Wijffels - GSM +32 (0)473 86 59 70 - katja.wijffels@fcomedia.be